0
Uitgeverij Lieve Hart
Recepten

#Recept: Prei met Besciamella uit de oven

Laatst maakte ik een heerlijke eenvoudige ovenschotel met een verrassend mild resultaat. Dit recept maakte ik eerst met witlof. Voor zowel witlof als prei geldt, dat ze na het verhitten zoals bij koken een wat bittere smaak kunnen hebben. Met dit recept heb je daar geen last van. De groente is heerlijk zacht en romig van smaak en de Besciamella die ik gebruikte bevatte weinig vet en een geringe hoeveelheid calorieën. Een ultiem caloriearm Paleorecept wanneer je er ook nog gebakken zalm bij serveert.

Preischotel met besciamella en zalm

Zo maak je de ovenschotel:

  • De oven voorverwarmen op 180 °C
  • Snij twee a drie stengels prei aan kleine reepjes. Was het en verwijder het overtollige vocht met de groentecentrifuge.
  • Kiep de prei in een lasagneschaal en verdeel het. Wat je overhoudt doe je in een bakje en zet je in de koelkast voor bijvoorbeeld een roerbakschotel de volgende dag.
  • Was en snijd een stengel bleekselderij aan stukjes en verspreid die over de prei.
  • Strooi er een dessertlepel Maggi tuinkruidenbouillonpoeder over
  • Giet de Besciamella saus er over. Ik gebruikte een pakje van 500 ml. Deze had ik op vakantie in Italië bij de Lidl gekocht, maar van een ander merk zoals Grand’ Italia is het ook in Nederland verkrijgbaar.
  • Dek de schotel af met aluminiumfolie en zet in het midden van de oven voor 30 tot 45 minuten, afhankelijk van hoe beetgaar of zacht je de groente wilt eten.

Eet smakelijk!

Ik denk dat je op deze manier ook andere groenten in de oven kunt bereiden. Voor welke groentesoort zou jij kiezen?

Prei ovenschotel

Wat Je Misschien Ook Leuk Vindt...

2 Comments

  • Reply
    Mieke Schepens
    20 februari 2015 at 01:01

    Ziet er heerlijk uit! Ik ga dit proberen.

    • Reply
      Janine van der Hulst-Veerman
      20 februari 2015 at 08:36

      Ben benieuwd, laat je me weten wat je ervan vond?

    Leave a Reply