0
Uitgeverij Lieve Hart

Genomineerd voor de Liebster Award!

Liebster-Award

Gisteren floot mijn mobieltje. Ik had een nieuw bericht binnen. Het fluitje hoort alleen bij Whatsapp dacht ik maar was vergeten dat ie ook op mijn blogmail zit. Ik opende de mail en tot mijn grote verrassing bleek het een mail van Shavida van Poelgeest te zijn, waarin ze me vertelt dat zij me heeft genomineerd voor de Liebster Award. Ik ben Shavida heel erg dankbaar, want deze nominatie is een grote wens van mij. Shavida heeft een heel erg leuk lifestyleblog over mode, beauty, foodies en beroemdheden en is op haar beurt ook genomineerd voor haar blog Shavida Miss La Diva 

‘Maar wat is dan de Liebster Award?’ hoor ik je denken. In blogland is het een virtuele award om blogs, die wel wat meer aandacht verdienen en niet meer dan 200 volgers hebben, een extra steuntje in de rug te geven. Je krijgt 11 vragen voorgeschoteld die je zo eerlijk mogelijk beantwoord. Op mijn beurt mag ik ook 5 tot 11 blogs/bloggers kiezen waarvan ik vind dat zij in aanmerking komen voor de Liebster Award. En stel ik ook 11 vragen, die zij weer beantwoorden op hun eigen blog. Doordat je op jouw blog aandacht geeft aan het blog van anderen, krijgen zij ook meer bezoekers op hun blog en volgers Bloglovin’ en Facebook.

Okay, dan nu de Q van Shavida met de A van Janine:

1. Waar komt je blognaam vandaan?

De blognaam Lieve Hart komt van mijn debuutroman Lieve Hart! Lieve Hart is een uitroep van verbazing die veel in het Huizers dialect wordt gebruikt. Maar laatst las ik dat deze uitroep ook bij Multatuli bekend was, en volgens mij was hij geen Huizer.

2. Waarom ben je begonnen met bloggen?

Ik schrijf graag, ben creatief en wilde die eigenschappen gewoon graag combineren en delen op mijn blog.

 3. Waar haal je je inspiratie vandaan?

De inspiratie haal ik uit de dingen die ik leuk vind en graag doe. Eigenlijk bruist het in mijn hoofd van de ideeën. In een schriftje schrijf ik al die ingevingen op, dan blijft het een beetje rustig daarboven.

4. Wat kunnen we lezen op je blog?

Op mijn blog lees je mijn ervaringen met koken, boeken, films, handwerkprojectjes, Zuid Tirol en houd ik je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen over het vervolg op de roman Lieve Hart!

5. Kun je jezelf in vijf woorden omschrijven?

Ik ben creatief, een doorzetter, recht door zee, een observeerder en een doener.

6. Wat is je toekomstdroom?

Daar ben ik nu mee bezig: fulltime schrijfster zijn. En binnenkort vertel ik je meer over een nieuwe ambitie die met schrijven heeft te maken.

7. Wat is je favoriete eten?

Ik eet graag vis als zalm en tonijn. Ik maak graag zelf tonijnsalade en heb daar al menig succesje mee geboekt. Ik zal het recept eens op dit blog delen.

8. Heb je huisdieren?

Ja, onze hond, een kortharige Bordercollie. Ze heet Santa.

Santa strand

We hebben een cyperse poes met de naam Kitty. Ze was ooit samen met haar zusje Spooky, maar die is sinds de verhuizing negen jaar geleden op mysterieuze wijze verdwenen. We hebben overal gezocht, ook op internet, maar alle cyperse poezen en katten lijken heel erg veel op elkaar dus dat werd zoeken naar een speld in een hooiberg. We hebben nog steeds de hoop dat ze op een dag gezellig aan komt wandelen alsof ze nooit is weggeweest.

Kitty tuin

Verder hebben we een konijn met de naam Lola, maar die is eigenlijk van mijn oudste zoon. En in de achtertuin twee sierscharrelkippen een zwarte en een witte met de namen Cucciolina en Neretta, dat is Italiaans voor ‘Klein diertje’ en ‘Zwartje’.

En ik geloof dat er hier en daar ook nog wel een muis loopt…

9. Naar welke muziek luister je de laatste tijd vaak?

Ik luister graag naar mijn zoon, Steven, wanneer hij een nieuwe muziekstuk componeert. Hij heeft een fulltime baan en net als vele andere muzikanten. Hij oefent ‘s avonds en in het weekend treedt hij met zijn band op.

Verder ben ik tot tranen geroerd als ik het liedje Change Will Come, gezongen door Ogene, op de radio hoor.

En eigenlijk ben ik redelijk eclectisch want ik luister muziek van pop, rock tot volksmuziek. Zo kan ik ook heel erg genieten van de Kastelruther Spatzen.

10. Vertel iets over jezelf dat niemand weet?

Pfoeh, nou ik ben eigenlijk wel een open boek en neem evenmin een blad voor de mond, dus er is eigenlijk niets dat niemand weet. Mijn man weet alles over mij, we hebben geen geheimen voor elkaar.

11. Welke quote beschrijft hoe jij je leven leidt?

Behoud altijd de moed

Blijf geloven in de liefde

Anker hoop in je gedachten

Want alles komt wel goed

En de genomineerden zijn:

Mieke Schepens: http://www.graaggelezen.blogspot.nl/

Tazzy Jeninga: https://ikhouvanhorrorfantasyenspanning.wordpress.com/

Op deze plek stond ook een genomineerde, maar haar naam en website zijn op haar verzoek op 7 juni 2018 verwijderd.

Chantal van Beekum: http://thedutchwolf.com/

Heleen Dejonghe: http://happyfoodandmovingfeet.com/

Nele: http://www.mamaexpert.be/

San Dra: http://mamasandrablogt.blogspot.nl/

Robin Couprie: http://cuddlesandtea.blogspot.nl/

Lies Ouwerkerk: http://www.louwerke.nl/

En dit zijn mijn vragen voor jullie:

 1. Waar blog je over?
 2. Waar komt de naam van je blog vandaan?
 3. Waar mag je midden in de nacht voor worden wakker gemaakt?
 4. Wat staat er bovenaan je bucketlist?
 5. Welke droom zou je graag vervuld zien?
 6. Wat is je favoriete vakantieland en waarom?
 7. Heb je huisdieren?
 8. Wat is je lievelingsfilm?
 9. Wat is favoriete boek?
 10. Wat wil je bereiken met je blog, waar hoop je op?
 11. Wat zou je nooit doen?

Wat Je Misschien Ook Leuk Vindt...

5 Comments

 • Reply
  Chantal
  27 februari 2015 at 18:44

  Yeah! Super leuk, thanks voor de nominatie. Leuke vragen heb je verzonnen, snel een blogartikel van maken en de andere blogs bezoeken.

 • Reply
  Sophie
  18 maart 2015 at 12:41

  Wat een leuke antwoorden! Vind de quote ook heel erg mooi1 Klopt precies!

  • Reply
   Janine van der Hulst-Veerman
   18 maart 2015 at 15:52

   Dankjewel Sophie! Wat heb jij een bijzonder mooi blog. En dapper van je wat je er deelt!

 • Reply
  Nele
  19 maart 2015 at 13:03

  Hallo,van harte dank voor de nominatie – het heeft me wat werk gekost, maar einde maart staat ie op de blog. Leuke antwoorden heb je gegeven. Ik laat je nog iets weten groeten uit Vlaanderen x

  • Reply
   Janine van der Hulst-Veerman
   19 maart 2015 at 15:05

   Hallo Nele, ja het is inderdaad wel wat werk, was ik ook achter gekomen, maar ik ben toch wel trots op mn Liebster Award. Ik hoop jij ook? Ik ga eind maart even een kijkje nemen op je blog. Ik ben heel erg benieuwd!

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.