0
Lieve Hart

Lieve Hart journaling

15 hartjournal en merk

 

Supermooi vind ik vaak de art journal-resultaten die ik voorbij zie komen op Pinterest. Het leek mij echt een feestje om zoiets te kunnen maken. Een zekere losheid, durf en zelfverzekerdheid moest je wel hebben dacht ik. Dus ik begon er niet aan. Maar op een bepaald moment begon het toch te kriebelen. Dat was toen ik op mijn vakantieadres een prachtig magazine met foto’s en artikelen van Vinschgau gratis kreeg. Het magazine heeft stevig papier en het leek mij een mooie uitdaging om de pagina’s te vullen met mixed media. Ik las over de technieken, de do’s en don’ts en uiteindelijk durfde ik het aan. Ik laat je hieronder in stappen zien hoe ik het heb gedaan:

 

20150131_141203

 

De belangrijkste tip voor mij was om het blad waarop je gaat kliederen eerst te behandelen met Gesso. Gesso is een soort primer, waarmee onbehandeld schildersdoek wordt geprepareerd. Maar het kan ook prima op papier worden aangebracht. Het is verkrijgbaar bij een winkel in schildersmaterialen zoals Van Beek. Met Gesso zorg je ervoor dat de verf niet door het papier lekt en de kleuren helder worden. Gesso is er in het wit en zwart. Ik gebruikte de witte Gesso Primer van het merk Talens. Ik bracht met een kwast 1 laag aan. Achteraf had ik het denk ik beter met een roller kunnen doen, dan was de ondergrond wat egaler geweest en had ik geen penseelstreken gehad. Maar op zich geeft dit ook wel weer een authentiek effect. Als je goed kijkt zie je de oorspronkelijke afbeelding door de laag Gesso heen. Het is de top Piz Lun en ligt boven het plaatsje Mals in Zuid-Tirol.

Op de rechterpagina bracht ik in felle kleurtjes acrylverf overlappende vakjes aan.

20150131_151917Totdat het blad helemaal gevuld was met gekleurde vakjes.

20150131_155333

 

Met de rode Festive Berries Distress Marker van Ranger Ink tekende ik uit de losse pols in elk gekleurd vakje een hartje. Ik had alleen verwacht dat het rood feller en intenser zou zijn.
In de loop der tijd had ik behoorlijk wat stempels verzameld en die kon ik nu inzetten. Met witte stempelinkt stempelde ik de hartjesbloem ergens tussen de hartjes.
De hartjes verfraaide ik met verschillende tinten Neocolor II watersoluble van Caran D’Ache. Dat is echt zo fijn om mee te werken. Ze lijken op waskrijtjes, maar je kunt er pasteltekeningen mee maken en je kunt het met een natte kwast bewerken. Dan lijkt het op waterverf. Het is niet goedkoop. Voor 30 krijtjes in een blik betaal je €37,50 bij Van Beek Art Supplies. Maar omdat het zo veelzijdig is, is het de investering absoluut waard. Op YouTube zijn talloze voorbeeldfilmpjes te vinden wat je met de wateroplosbare waskrijtjes kunt doen. Op de hartstempel deed ik rode verf en stempelde er mee.
Bij de Hema kocht ik letterstempels in typewriterstijl. Daarmee stempelde ik de tekst: Whenever you feel unloved, unimportant or insecure, remeber to whow you belong.
En? Wat vind je van het resultaat? Heb jij wel eens een art journal of mixed media schilderij gemaakt?
20150201_131141

Wat Je Misschien Ook Leuk Vindt...

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.