Lieve allemaal, ik heb voor jullie een heerlijk simpel roerbakgerecht met een kleurrijk en smakelijk resultaat. Het is een kleurrijke Oosterse roerbakschotel met oosterse groenten, boemboe en sauzen. Dit Oosterse roerbakgerecht is makkelijk te maken met een verrassend smaakvol resultaat.
Alle genoemde producten komen bij de Lidl vandaan. De boemboe van het Lidl merk Vitasia is glutenvrij.
Wat heb je nodig:
1 zakje voorgesneden Chinese roerbakgroenten
1 bakje Vitasia boemboe voor Nasi Goreng
1 bakje met twee vegetarische oosterse schijven aan blokjes gesneden of twee kipfilets aan stukjes
1 potje taugé
1 gele paprika aan stukjes
2 cm. gember fijngesneden
1 knoflookteentje fijngesneden
1 eetlepel vissaus
2 eetlepels sesamolie
Voor de niet Paleo-eters in het gezin kook je er wat Jasmijn of Pandanrijst bij
Zo bereid je dit gerecht:
Verhit de roerbakpan met sesamolie. Je kunt ook een wok of een hapjespan gebruiken. Het is maar net wat je prettig vind om mee te roerbakken. Bak hierin de knoflook en de gember tot het licht kleurt. Voeg de aan blokjes gesneden oosterse vegetarische schijven of kipfilet toe. Bak tot de oosterse schijven krokant zijn of de kipfilet gaar. Voeg de gele paprika en het zakje voorgesneden roerbakgroenten toe. Roer dan de boemboe er goed door. Als het te droog wordt voeg je een scheutje water toe. Even goed roerbakken. Roer er de eetlepel vissaus door. Als laatste voeg je de taugé toe, want dan behoudt de taugé zijn bite. Even goed doorroeren, maar niet meer bakken. Bak je de groenten te lang door, dan verliest de oosterse roerbakschotel zijn smaak, structuur en bite.
Tip: je kunt in plaats van sesamolie ook sesamzaadjes in de droge pan roosteren, daarna wat zonnebloemolie toevoegen en dan het gerecht verder bereiden volgens het recept.
Voor de niet Paleo eters serveer je er droge rijst bij met met satésaus. Ik raad Pandanrijst aan, omdat deze rijst mooi droog kookt en heerlijk geurt en smaakt.
Eet smakelijk!
No Comments