0
Lieve Hart

Bloemkoolfrittata met rode ui

bloemkoolfrittata boodschappen

Ik kwam het recept van deze bloemkoolfrittata tegen in het Paasnummer van de Boodschappen, de nr. 4 van 2015 en dacht: dit is iets voor mij. Het past in een koolhydraatarm-dieet en ook als vegetariër kom je aan je trekken met dit gerecht. Bovendien is de bloemkoolfrittata makkelijk te bereiden. Frittata is de Italiaanse variatie op de Franse Quiche, alleen wordt hier geen deeg gebruikt, waardoor het een koolhydraatarm gerecht is. Het was van oorsprong een gerecht voor de armen, die de etensrestjes van de vorige dag opnieuw wilden verwerken in een smakelijke schotel. Deze bloemkoolfrittata is ook erg geschikt als je kinderen hebt die niet dol op groenten zijn. Bloemkool smaakt zo veel lekkerder en als je het heel klein snijdt, herkennen ze het met een beetje geluk niet. Al ben ik daar niet helemaal een voorstander van. Ik denk toch dat het goed is om kinderen op een goede manier nieuwe dingen te leren proeven en eten.

Hoe maak je de Bloemkoolfrittata?

bloemkool frittata

De oven verwarm je voor op 200 °C. Ik volgde het recept zoals omschreven in de Boodschappen, alleen verving ik de kookroom voor sojaroom. Die heb ik altijd op voorraad in huis, want deze hoef je niet koel te bewaren. De hele bloemkool had ik al eerder op de dag gesneden en gekookt, zo hoefde ik alleen nog de ui, knoflook, cherrytomaatjes en kaas klein te snijden of raspen. De ui en knoflook fruit je in olijfolie voor ongeveer drie minuten, dan schep je de tomaatjes en de helft van de bloemkool er door. De andere helft van de bloemkool kun je in de koelkast of vriezer bewaren voor een ander gerecht. De tomaatjes en bloemkool bak je ook twee of drie minuten mee. Je verdeelt het mengsel over een ovenschaal. Dan klop je 8 eieren los met 100 ml sojaroom, een halve eetlepel mosterd, 1 theelepel chilipoeder, 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden. In de Boodschappen staat dat je het mengsel nogmaals moet kruiden met zout en peper, maar naar mijn smaak was het eimengsel met de al toegevoegde kruiden kruidig genoeg. Het eimengsel giet je over het groentemengsel in de ovenschaal en bestrooi het met de gerapte belegen kaas. Je zet de ovenschaal voor ca. 25 minuten in de oven. Lekker met aardappeltjes, die je tegelijkertijd mee kunt bakken in de oven.

De bloemkoolfrittata vond ik erg lekker smaken, ik vond het ook een leuk en makkelijk gerecht om klaar te maken. Bovendien kun je lekker even ontspannen terwijl je eten in de oven gaar suddert.

Heb jij al eens een Frittata gemaakt?

Wat Je Misschien Ook Leuk Vindt...

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.