0
Lieve Hart

Recensie: Leeuwentemmer, Camilla Läckberg

In het boek Leeuwentemmer van Camilla Läckberg is het januari en houdt de winter Fjällbacka in zijn greep. Inspecteur Patrik Hedström en zijn team zijn bezig met een vermissingszaak van een jong meisje, Victoria, die in een stroomversnelling raakt als ze gevonden wordt. Haar verwondingen laten zien dat ze ernstig is verminkt. Patrik vermoedt een verband met andere verdwijningen en hij moet alles op alles zetten om andere meisjes eenzelfde lot te besparen.

cover leeuwentemmer

 

Tegelijkertijd verdiept Erica Falck zich in een oude zaak, een familietragedie die eindigde met de dood van de echtgenoot. Ze probeert uit te zoeken wat er is gebeurd. Het lijkt erop dat het verleden zijn schaduw op het heden werpt.

Wie vaker boeken van Camilla Läckberg leest, weet dat er behoorlijk wat personages op de proppen komen. Daarbij maakt zij ook regelmatig gebruik van verschillende tijdlijnen die in het plot samenkomen. Voor de boeken van Camilla Läckberg moet je dus wel even gaan zitten. De meeste personages vervullen van begin tot eind een uitgebreide rol, alleen in Leeuwentemmer bleef ik wat één personage betreft voor een raadsel staan, maar dit heeft waarschijnlijk alles te maken met het min of meer open einde van Leeuwentemmer.

Het boek Leeuwentemmer begint al met een spannende openingsscène. Bij alle personages die voorbij komen denk je telkens dat die verantwoordelijk is voor de dood van Victoria. Allemaal hebben ze een reden, maar ook een alibi. Leeuwentemmer is met uiterste zorgvuldigheid geschreven.

Bewust heb ik langer over Leeuwentemmer gedaan dan met een ander boek. Misschien kwam dat ook wel door de wetenschap dat Camilla Läckberg drie jaar aan dit boek heeft gewerkt, dit in tegenstelling tot de andere thrillers die ze schreef. Haar voorlaatste boek, Engeleneiland kwam in haar thuisland Zweden in 2010 uit. Leeuwentemmer kwam in Zweden in 2014 uit en in Nederland werd deze thriller in januari van 2015 gepubliceerd. Van deze boekenserie met Erica Falck en Patrik Hëdstrom heeft Camilla Läckberg in totaal tien titels geschreven.

Wisten jullie dat er van haar thrillers ook een bioscoopfilm en een filmserie The Fjallbäcka Murders is gemaakt? En dat Camilla Läckberg niet alleen thrillers schrijft, maar ook kinderboeken, kookboeken en korte verhalen? En wil je weten hoe zij dat nou doet, die loeispannende verhalen schrijven, dan kun je op haar website terecht voor een gratis stap voor stap schrijfcursus. Haar belangrijkste motto wat het schrijven betreft is: ‘Ga zitten en schrijf!’ en ik voeg daar aan toe: ‘Ga zitten en lees Leeuwentemmer!’.

Leeuwentemmer krijgt van mij ***** sterren!

ISBN13 9789041420145

371 pagina’s


Score 4.3 van 5 sterren.
€19,95
Klik om dit product op bol.com te bekijken

 

 

 

Wat Je Misschien Ook Leuk Vindt...

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.