0
Lieve Hart

Waar schuilt het geheime wapen van Nederland

Vind jij het programma Bed en Breakfast van omroep MAX ook zo leuk? Ik kan zo erg genieten van dat binnenkijken, dat vergapen aan iemand anders zijn interieur, helemaal als het iets aparts is. Iets dat een beetje anders dan anders is, maar wel fijn om naar te kijken, laat staan om er een tijdje door te brengen.Fort Bakkerskil

 

Onze kinderen hadden dat heel goed door en wij kregen heel lief een Bed en Breakfast op Fort Bakkerskil van ze aangeboden. Laten wij nou net die aflevering waarin Fort Bakkerskil te zien was, hebben gemist. Maar dat was natuurlijk helemaal niet erg, want zo bleef de ambiance waar we zouden overnachten een verrassing. We zagen op internet dat het zoals de naam al deed vermoeden om een voormalig fort zou gaan, maar ik vond het toch moeilijk om voor te stellen hoe het er van binnen uit zou zien.

Biesbosch

Een paar weken terug was het zover. We hadden de koffer gepakt en togen op Fort Bakkerskil aan. Fort Bakkerskil ligt in het prachtige natuurgebied de Biesbosch. De rit er naar toe was dan ook al fraai. We reden over een smal landweggetje met links en rechts in de berm knalgeel koolzaad. We parkeerden onze auto voor de ophaalbrug en liepen over de dikke balken brug naar het met water omringde Fort toe. ‘Open’ stond er op een plakkaat op een van de vele luiken. We liepen naar binnen en daar werden we hartelijk ontvangen door Koos en Marjolein. We kregen koffie en versgebakken appeltaart met slagroom en Marjolein vertelde ons vol passie over Fort Bakkerskil en het ontstaan er van. Welnu, ik had wel eens van de waterlinie gehoord en ik moet eerlijk bekennen dat geschiedenis niet mijn allerbeste schoolvak was en wist dus niet wat het begrip ‘waterlinie’ precies inhield. De hele waterlinie was een slimme inzet van water om de vijand te verdrijven of te ontmoedigen het land/water in te nemen. De Hollandse Waterlinie werd ook wel ‘het geheime wapen van Nederland’ genoemd. En in het fort legerden de soldaten en officieren, zo vertelde Marjolein.

Koolzaad

Over officieren gesproken, wij hadden de officierskamer tot onze beschikking. De officierskamer is volledig ingericht, slaapkamer, badkamer, tv, bank, Wi-Fi, Senseo, wijn, glazen en bekers. Het Fort is grotendeels in ere gehouden waardoor de authentieke kenmerken bewaard zijn gebleven. Denk daarbij aan de luiken, de muren, de gewelven, de gangen, de ruimtes. Koos leidde ons op en in het Fort rond. Op het fort, dat bedekt is met gras, graast een kleine kudde schapen.

Fort Bakkerskil

Fort Bakkerskil ligt heerlijk rustig midden in de natuur en je hoort geen verkeer razen. We hebben er heerlijk geslapen. De volgende ochtend genoten we in alle rust van het ontbijtbuffet met allemaal lekkere dingetjes.

De Biesbosch

De directe omgeving is buitengewoon geschikt om te wandelen en te fietsen en is bijzonder fotogeniek. Koos en Marjolein verhuren fietsen en je kunt Fort Bakkerskil ook prima gebruiken als beginpunt voor een wandeling en die zou ik dan zeker beginnen met een lekker kopje koffie en een stukje appeltaart met slagroom van Marjolein.

Wandelen in de Biesbosch

Wat Je Misschien Ook Leuk Vindt...

1 Comment

  • Reply
    Kim
    14 juni 2015 at 15:45

    Heerlijk programma! En wat leuk dat je daar naartoe bent geweest 🙂 Wat fijn dat het ‘luxe’ is ingericht, maar nog steeds authentiek aanvoelt.

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.