0
Uitgeverij Lieve Hart

Een huis in Frankrijk, Eva de Wit #winactie

Een huis in Frankrijk

 

Een huis in Frankrijk verhaalt over Melanie die in een prachtig opgeknapt landhuis in Frankrijk woont. Ze is hierheen gegaan voor de liefde van haar leven, maar die heeft haar verlaten. Nina heeft een leuke baan en een ogenschijnlijk goede relatie. Wat ze verborgen houdt, is dat ze wordt mishandeld en dat ze op de vlucht is. Jessica kan haar baan als manager eigenlijk niet aan en kampt met eenzaamheid – en een alcoholprobleem. Suus heeft het misschien nog het beste op orde. Maar ook dat is schijn, want ze heeft grote financiële problemen… en is zwanger van een derde kindje.

Wanneer de vier vroegere vriendinnen bij elkaar komen in Melanies huis in Frankrijk, blijkt dat niemand het zo goed voor elkaar heeft als ze graag zou willen. De vrouwen slaan de handen ineen om het tij te keren.

De uitgever verwacht dat deze feelgoodroman Een huis in Frankrijk van Eva de Wit liefhebbers van Santa Montefiore en Maeve Binchy niet onberoerd zal laten en vindt dat auteur het talent heeft om vier totaal verschillende karakters geloofwaardig uit te werken en de lezer voor alle vier in te nemen.

Via Hebban ontving ik Een huis in Frankrijk om te recenseren. De cover vond ik heerlijk romantisch met de hortensia’s, de Franse hoedjes en de kleurige titel. Als ik het in de winkel had zien liggen, had ik het zeker opgepakt.
Door de lovende recensies over Een huis in Frankrijk had ik hoge verwachtingen van deze feelgoodroman. Een boek met voldoende decorbeschrijvingen, een goede spanningsboog en een verrassend plot zijn wat mij betreft de ingrediënten voor een geslaagd verhaal. De vriendinnen worden een voor een geïntroduceerd in hun eigen omgeving met hun eigen troubles. Een van die vriendinnen, Melanie, woont in een huis in Frankrijk. De andere drie wonen in Nederland en worden uitgenodigd om naar Frankrijk te komen. Het komt ze alle drie wel goed uit om er even tussenuit te zijn. Ze houden tegenover elkaar de schijn op waardoor de eerste dagen nogal oppervlakkig verlopen, alleen Marie de huishoudster heeft de dames door en spoort ze aan om eerlijk te zijn tegen elkaar. Marie is een gelovige vrouw die veel kracht put uit haar geloof. Zij heeft zelf ook het nodige meegemaakt en dat heeft haar gevormd tot wie ze nu is.

De dames hebben ieder heftige dingen meegemaakt waarvan er bijvoorbeeld één in dusdanige mate verslaafd is aan alcohol, waarbij normaliter een opname in een kliniek noodzakelijk zou zijn. Voor deze vriendin is slechts het verblijf in een huis in Frankrijk en openhartig zijn al voldoende om van de verslaving af te komen.

De problemen worden niet tot op het bot uitgediept, waardoor het een luchtig en ontspannen verhaal is, dat het verdient om in de koffer mee te gaan op vakantie. Hiermee heeft de auteur, Eva de Wit, het genre feelgoodroman wat mij betreft waargemaakt.

Wil je kans maken op een recensie-exemplaar van Een huis in Frankrijk, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Lieve Hart! Vergeet niet om in het onderwerp ‘Een huis in Frankrijk’ te vermelden. Klik hier om je in te schrijven op de nieuwsbrief.

**Update** Heb je je al eens ingeschreven op de nieuwsbrief, laat dan in een reactie onder dit bericht weten dat je mee wilt loten. Op vrijdag 3 juli 2015 wordt de winnaar of winnares bekend gemaakt en ontvangt de gelukkige een email.

***Winnares bekend*** Monique Tjarks is de gelukkige winnares. Zij heeft een mail met het heugelijke nieuws ontvangen! Van harte gefeliciteerd, Monique!

Ik geef het boek *** van de 5 sterren

ISBN 9789401904384
Uitgeverij: Kok ten Have, Uitgeefmaatschappij

Een huis in Frankrijk
Een huis in Frankrijk
€8,50
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Een huis in Frankrijk
Een huis in Frankrijk
€12,99
Klik om dit product op bol.com te bekijken

Wat Je Misschien Ook Leuk Vindt...

8 Comments

 • Reply
  Nell
  16 juni 2015 at 12:21

  Het franse huis, lijkt me erg leuk om te lezen in ons franse huis, kijken of er overeenkomsten zijn!
  En net zulke heerlijke verhalen!

  • Reply
   Janine van der Hulst-Veerman
   16 juni 2015 at 12:30

   Haha, wat leuk dat je in een Frans huis woont, heerlijk lijkt me dat. Dan zul je vast veel herkenning lezen.

 • Reply
  Ans Stier
  17 juni 2015 at 09:10

  Ik was al op de nieuwsbrief geabonneerd, hopelijk maak ik nu ook kans op dit geweldige boek

  • Reply
   Janine van der Hulst-Veerman
   17 juni 2015 at 14:14

   Jij mag natuurlijk ook meeloten, Ans. Goed dat je dit zelf even aangeeft!

 • Reply
  Mieke Schepens
  23 juni 2015 at 17:41

  Ik heb het boek al, maar zal deze actie wel delen op facebook. Leuke actie!

  • Reply
   Janine van der Hulst-Veerman
   23 juni 2015 at 18:58

   Dankjewel Mieke!

 • Reply
  Monique Luijten
  23 juni 2015 at 18:14

  ik wil graag meedoen, want het lijkt mij een heerlijk vakantie boek.

 • Reply
  Monique
  7 juli 2015 at 22:46

  Ik heb vandaag het boek mogen ontvangen, dankjewel!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.