0
Lieve Hart

Glutenvrije Bosvruchtenkwarktaart

Van de week vierde ik mijn verjaardag en ik had natuurlijk naar de Multi Vlaai kunnen gaan en daar een heerlijke glutenvrije vlaai kunnen uitkiezen voor pakweg €16, -. Maar ik kreeg ineens een heel goede ingeving toen ik in een verloren hoekje van mijn keukenkastje een pak glutenvrije Cake mix van Peak’s zag staan, waarvan ook nog eens tot mijn schrik de uiterste houdbaarheidsdatum in rap tempo dichterbij kwam. En zoals je weet probeer ik op mijn eigen manier zo milieuvriendelijk en duurzaam mogelijk te leven en daar hoort het wegwerpen van voedsel absoluut niet bij.

kwarktaart glutenvrij bodem

Gelukkig hebben we een dankbare hond en onverzadigbare kippen aan wie we vaak de bereide etensresten kwijt kunnen. Onze hond vindt haar brokken trouwens veel lekkerder als we er ons menu van de dag doorheen mengen. Maar goed, de brokken zijn goed voor haar gebit, dus die mogen niet ontbreken. Als ze buikloop heeft dan krijgt ze van ons gekookte rijst met gekookte kip en dat kan wel tot twee weken duren, voordat ze er van verlost is. Maar lekker dat ze dat vindt!

In elk geval kwam ik dat pak Cake mix van Peak’s tegen en om nou een saaie cake te bakken voor mijn verjaardag zag ik niet zo zitten, dus ik bedacht een ander plan. Ik ging nog even naar de supermarkt om een pak Bosvruchtenkwarkmix van dr. Oetker te kopen, een beker onopgeklopte slagroom en een pot magere kwark. Tijdens het bereiden vroeg ik me af of ik die mix van dr. Oetker wel echt nodig had, of dat ik het ook alleen met de slagroom en bosvruchtenkwark had kunnen maken. Maar ik weet niet of het opstijven in de koelkast dan lukt, want ik denk dat in de mix gelatine zit of zo. Dat ga ik een volgende keer eens uitproberen en dan breng ik je op de hoogte van het resultaat, oké?

Hier nog even op een rijtje wat je nodig hebt:

Cake Mix Vanilla Peak’s Free Form Gluten free

225 gram roomboter

4 eieren

1 pak dr. Oetker Kwarktaart Bosvruchten

1 bakje mager kwark (ik kocht gewoon de goedkoopste)

1 bekertje onopgeklopte slagroom

Een handje bosbessen en bramen (ik had ze zelf geplukt)

Een ronde springvorm

Een staafmixer

Tip: wil je de kwarktaart helemaal veganistisch maken dan kun je de boter vervangen door sojaboter, de 4 eieren door 2 bananen of eivervanger, de kwark voor sojakwark en de slagroom door sojaslagroom

Zo bereid je de glutenvrije kwarktaart:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de boter op kamertemperatuur komen en mix het met de staafmixer. Voeg er dan de eieren door en de cake mix. Doordat je met de staafmixer mixt krijg je een stevige bodem. Doe het mengsel in de springvorm en bak het in 50 minuten.

Na de vijftig minuten haal je de cake uit de oven, laat het vijf minuten afkoelen en haalt de springvorm er af. Die spoel en koel je af onder koud stromend water. Droog af en leg het velletje van de kwarktaartmix in de springvorm.

Mix met de staafmixer de taartmix met de kwark en de slagroom. Giet het over in de springvorm en zet in de koelkast. Na een half uur leg je de ronde cakemixbodem op de kwarktaart, je drukt het er in zodat de bodem zich goed vastzuigt.

Na twee en een half uur is de kwarktaart goed opgesteven. Met een mes snijd je de kwark los van de zijkanten van de springvorm. Leg een bord op de springvorm en keer om. Nu kun je de springvorm loshalen.

Versier met bosbessen en bramen.

Wij vonden de bosvruchtenkwarktaart zo lekker, dat er helaas helemaal niets over bleef voor onze hond. Maar, zij mocht de ongebruikte kruimelbodemmix uit de Kwarktaartdoos opsmikkelen.

Ik ben benieuwd of jij deze glutenvrije kwarktaart ook lekker gaat vinden.

 

 

 

 

 

Wat Je Misschien Ook Leuk Vindt...

2 Comments

 • Reply
  bekkie
  12 september 2015 at 13:10

  Lekker!
  Weet je hoe ik glutenvrije, lactosevrije kwarttaart maak? Een bodem van glutenvrije koekjes (de goedkoopste ;-)) met margarine. Alpro yoghurt met gelatine. En een topping van vers fruit.

  • Reply
   Janine van der Hulst-Veerman
   12 september 2015 at 14:28

   Dank je voor de tip!

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.