0
Uitgeverij Lieve Hart

Hoe word je Beter Slanker en Sterker?

Voor de meeste vrouwen een heel herkenbare vraag. Hoe word je Beter Slanker en Sterker? Wat is de beste manier om Beter, Slanker en Sterker te blijven? Die vraag gaat naar mate de leeftijd vordert wringen. We willen gezond oud worden. En lenig en sterk. En bovenal bikinislank. We willen alles blijven en kunnen doen. We willen wandelen in de bergen, fietsen over de dijk met tegenwind en zwemmen tegen de stroom in. En al ben je nog zo rijk, gezondheid is en blijft een belangrijk en kostbaar goed. Zonder een goede gezondheid begin je weinig en is daarom een investering waard, toch? Dus toen ik dit boek met de titel Beter Slanker Sterker zag wilde ik er meteen in duiken. A.W. Bruna Uitgevers was zo vriendelijk om mij een recensie-exemplaar toe te sturen. Je kunt dit exemplaar winnen. Hoe? Dat lees je verderop in dit artikel.

beter slanker sterker

Marjolijn de Cocq schrijft over haar vijf jaar durende onderwerping aan dieethypes en sportrages. Ze vertelt wat ze daarvoor deed en wat ze er voor liet. En dat deed ze met een rijk gevulde woordenschat op dieet-gebied. Vanaf de eerste zin wordt je in haar autobiografische dieetervaringen getrokken, die al op heel jonge leeftijd begonnen. Marjolijn de Cocq beschrijft in veel grappige en hilarische woordspelingen en benamingen welke ervaringen ze zoal opdeed.

Op een heel eerlijke en open manier vertelt ze over haar successen en mislukkingen. De moeite om het vol te houden en ondanks dat toch verder komen dan gedacht of juist niet. En waar lag dat dan aan? Ze houdt zich een spiegel voor en verdiept zich in de mythe van de maakbare mens. Hoe maakbaar is een mens eigenlijk? En waarom willen we onszelf steeds verbeteren?

Ik vond het een heel herkenbaar boek, veel dingen kon ik beamen en andere dingen waren nieuw voor mij en dus vond ik het ook heel erg leerzaam. Marjolijn de Cocq heeft haar ervaringen vooral heel erg geestig en motiverend beschreven.

Fragment:

‘Ik heb de afgelopen jaren geyogaad van ashtanga en yin tot kundalini en door de sneeuw gebearcrawld tijdens bootcamps. Ik heb rauwe cacaobonen en gojibessen gegeten, geleefd op één glas bouillon per dag en tarwegrassap gedronken. Ik heb koolhydraten gemeden, ik was oer en puur en een skinny bitch. Maar zoveel diëten en hypes verder, sta ik voor mijn klerenkast en constateer ik dat ik niets, maar dan ook níéts heb om aan te trekken.’

Op de cover:

Van vasten tot veganisme, van metabolismedieet tot glutenvrij, van dr. Neil A. Barnard tot dokter Frank, van marathon tot urbanathlon – vier jaar lang onderwierp journaliste Marjolijn de Cocq zich aan de vele voedings- en sporthypes die voorbijkwamen.

Ze viel af en kwam weer aan, verbeterde persoonlijke records en raakte geblesseerd. En ondertussen diende de next best thing zich alweer aan…

‘Je kunt wel hardlopen tot je blauw ziet, maar er is toch dat dingetje van vrouwenlijven en 40+ en zwaartekracht,’ aldus Marjolijn de Cocq. Beter, slanker, sterker is een hilarische en voor velen herkenbare roadtrip door de wereld van de gezondheidsgoeroes en -bewegingen.

Over de auteur:

Marjolijn de Cocq schrijft als freelance journalist voor verschillende dagbladen en tijdschriften. Ze studeerde Vertaalwetenschap (Frans/Russisch) en werkte tot 2012 voor de GPD.

Website:

cqtekst.nl/

Bron leesfragment LevBoeken, het fonds van A.W. Bruna uitgevers voor non-ficite

 

Uitgeverij A.W. Bruna Uitgevers

208 pagina’s

ISBN10 9400506252

ISBN13 9789400506251

Meteen bestellen?

Beter, slanker, sterker
Beter, slanker, sterker
de mythe van de maakbare mens
€10,99
Klik om dit product op bol.com te bekijken

 

 

 

 

Wat Je Misschien Ook Leuk Vindt...

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.