0
Lieve Hart

Week van het schrijven van 5 t/m 13 september 2015

Doe je ook mee met de week van het schrijven van 5 t/m 13 september 2015?

Van 5 t/m 13 september is de week van het schrijven met als motto: ‘Beter schrijven, beter leven’. Het doel is om niet alleen te schrijven om te publiceren, maar om je krioelende hersenen tot rust te brengen. Het lucht nu eenmaal op om van je af te schrijven, dat kunnen verdrietige maar ook hele leuke gebeurtenissen zijn. De week van het schrijven wordt vanuit Schrijven Online en Schrijven Magazine georganiseerd. Daar is ook een overzicht te vinden van alle activiteiten door het hele land. Denk daarbij aan cursussen, workshops, festivals, open podium, schrijfwandelingen, schrijfvakanties, werkgroepen, lezingen en overige activiteiten.

Schrijven schept orde in chaos

Afbeelding is geïnspireerd door Flow Magazine bijlage

Wil je meedoen met een activiteit, maar heb je er de tijd niet voor dan is er iets leuks bedacht wat je in no-time thuis kunt doen. Het idee komt van mijn oudste zoon en heet het Facebookschrijfweekverhaal’. Ik begin met de eerste zin en iedereen mag een zin toevoegen. Probeer die zin wel aan te laten sluiten op de voorgaande zodat de verhaallijn klopt. Na de schrijfweek wordt bekeken of het al een volwaardig verhaal is of dat er nog wat aan moet worden geschaafd om er een goed lopend verhaal van te maken.

De schrijfactiviteit staat op mijn Facebookpagina Lieve Hart. Klik hier om er naar toe te gaan.

Onder de deelnemers wordt de nieuwste uitgave van Schrijven Magazine, waar heel interessante schrijftips en interviews in staan, verloot. Schrijven Magazine is zo vriendelijk geweest om tien exemplaren beschikbaar te stellen.

schrijven magazine

Het Facebookschrijfweekverhaal verhaal wordt op deze website gepubliceerd.

Hopelijk doen zo veel mogelijk mensen mee zodat het een heel bijzonder verhaal gaat worden, want meedoen is belangrijker dan winnen, toch?

De zin waarmee het verhaal begint is:

‘Als ik dat eerder had geweten,’ zegt Marianne en ze legt de opengevouwen brief op tafel.

Klik hier om naar de link op Facebook te gaan.

BewarenBewaren

Wat Je Misschien Ook Leuk Vindt...

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.