0
Lieve Hart

Instaswap 2015 Fall Edition

instaswap

Voor het eerst deed ik dit jaar mee met Instaswap. Voor het geval je niet weet wat Instaswap is, zal ik het je even kort uitleggen. Via de website van Instaswap kun je je aanmelden om mee te doen met Instaswap. Het handigst is om je in te schrijven op de nieuwsbrief, zo ontvang je op tijd bericht wanneer je je kunt inschrijven voor de Instaswap. Je komt dan in hun bestand en zodra er een Instaswap aankomt krijg je een email.

In die email staat de Instagram-naam en het adres van de persoon voor wie je een Instaswap-pakketje gaat samenstellen. Het is niet de bedoeling dat je peperdure cadeautjes geeft, maar het liefst zelfgemaakte presentjes. Je kunt op de Instagramaccount van je Instaswapmaatje spieken waar zij van houdt (ik ga er maar even van uit dat er alleen vrouwen meedoen). Zo hield mijn maatje bijvoorbeeld van de kleurencombinatie okergeel en groen. En daar ging ik mee aan de slag. Op de afgesproken datum (voor de Fall editie van 2015 was dit 2 november) breng je je pakketje naar de post. Het is helemaal aan jezelf hoe je het pakketje inpakt, of je het in een grotere doos doet of in een doos die door de brievenbus past. Met de hashtag #instaswap kun je zien wat anderen zoal maken. Je mag natuurlijk niet teveel daarvan verklappen anders is de verrassing er van af.

2015-11-04 15.34.11

En dan wordt het heel erg spannend. Komt je pakketje wel aan? Want er verdwijnen helaas wel eens pakketjes met de post. Vind mijn Instaswapmaatje het pakket wel leuk? Vallen de spulletjes wel in de smaak? En daardoor vergeet je bijna dat je zelf ook iets krijgt. De postbode bracht mijn pakketje toen ik aan het koken was en dus moest ik wachten tot na het eten voordat ik mijn pakketje kon uitpakken. Ik was reuzebenieuwd! De buitenkant zag er al erg leuk versierd uit. Ik kreeg mijn pakketje van Anke en Anke was heel erg attent geweest. Ze had zelfs aan onze hond gedacht met lekkere hondenkoekjes! Er zaten hele lieve cadeautjes bij. Een notitieboekje met door haar geschreven tekst, stationerykaarten, hartvormige stickynotes, een zelfgemaakte slinger, etc. Het voelde als een instant feestje. Ik betrapte mezelf op een brede glimlach op mijn gezicht. Ik maakte foto’s van de cadeautjes, maakte er een fotocollage van en zette die op Instagram. Anke tagde ik in het bericht zodat ze wist dat haar pakket goed was aangekomen. Het was een erg leuk en feestelijk gezicht al die foto’s met de ontvangen Instaswappakketjes onder de hashtag #instaswap2015falledition.

 

Heb jij ook wel eens meegedaan met Instaswap?

 

20151030_145011

Wat Je Misschien Ook Leuk Vindt...

10 Comments

 • Reply
  Inge
  4 november 2015 at 16:43

  Wat ontzettend leuk; ik kende dit helemaal niet, thanks! Ben gek op het bedenken en geven van kadootjes op maat 🙂

  • Reply
   Janine van der Hulst-Veerman
   5 november 2015 at 15:49

   Leuk Inge! Ben ik even blij dat ik je op een idee heb gebracht!

 • Reply
  Willemieke
  4 november 2015 at 17:18

  Ah wat super leuk!

  • Reply
   Janine van der Hulst-Veerman
   5 november 2015 at 15:50

   Dank je wel Willemieke

 • Reply
  Ans Stier
  4 november 2015 at 17:29

  Ben gek op verrassingen….;-)

  • Reply
   Janine van der Hulst-Veerman
   5 november 2015 at 15:50

   Weet ik, Ans 😉

 • Reply
  Natascha
  4 november 2015 at 18:02

  Dat er iets via de post verkeerd gaat kan altijd, maar ik zou juist bang zijn dat mijn swap niks zouden opsturen….

  • Reply
   Janine van der Hulst-Veerman
   5 november 2015 at 15:53

   Ja, dat snap ik. Een beetje vertrouwen moet je inderdaad wel hebben, maar iedereen geeft zichzelf op en ze krijgen ook de gelegenheid om aan te geven dat wanneer het ze niet lukt om mee te doen dat even door te geven. Zo kan er tijdig een invaller voor het Instaswapmaatje geregeld worden.

 • Reply
  Lies
  9 november 2015 at 09:12

  Super leuk, lief en vrolijk zeg!! <3

 • Reply
  Sieneke de Vries
  27 november 2015 at 16:32

  ben gek op verrassingen

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.