0
Uitgeverij Lieve Hart

Recept heilzame roerbakschotel met rijst en win het nieuwste Sonja Bakker boek met stappenteller

Lieve mensen, een poosje terug maakte ik een oosterse groenteschotel al la Paleo en nu heb daar een nog lekkerdere, gezondere en slanke variatie op gemaakt. Als je het vorige recept terugleest denk je misschien: ‘Nog gezonder? Maar die is al zo gezond met al die groenten er in!’ En toch is deze versie nog gezonder, want ik gebruik hier geen voorgesneden groenten en kant en klare boemboe maar snijd alle groenten zelf, waardoor ze veel sappiger en knapperiger smaken en ook de combinatie van Chinese kruiden, zoals kurkuma en gember met hun geneeskrachtige, ontstekingsremmende werking, maken dit gerecht extra heilzaam en gezond. Dit roerbakgerecht is momenteel echt mijn favoriete nummer één en staat daarom ook wekelijks op het menu.

Gezonde roerbakschotel

Wat heb je nodig:

2 a 3 eetlepels sojaolie

1 stukje gember van ca 2 cm fijnsnijden

2 teentjes knoflook fijnsnijden

1 rode peper fijnsnijden

1 grote ui, rood of wit, kleinsnijden

1 gele paprika in blokjes

Een bosje lente-ui in plakjes snijden

1 bakje kastanjechampignons in plakjes snijden

1 pot taugé of een bakje verse taugé

1 theelepel mosterdzaadpoeder

1 theelepel komijnzaadpoeder

1 theelepel gemalen korianderpoeder

1 theelepel kurkumapoeder (ook wel curcuma of geelwortel genoemd)

1 pakje gerookte kip van bot halen en aan stukjes snijden of ca 400 gram (blokjes) kipfilet, wanneer je vegetariër bent kun je ook naturel tofoe wokreepjes toevoegen.

400 gram gekookte zilvervliesrijst

1 potje van je favoriete satésaus

Kroepoek

oosterse roerbakschotel

Zo maak je de heilzame roerbakschotel:

Bak de gember, peper en knoflook in de verhitte sojaolie kort aan. Voeg de blokjes kipfilet toe (wanneer je de gerookte kip gebruikt voeg je die later toe) en bak de kip gaar. Voeg de ui toe en bak glazig, voeg de paprika toe en bak even goed aan, dan voeg je de champignons toe, even goed roerbakken tot ze zachter worden en dan de lente-ui, ook even goed roerbakken. Wanneer je de gerookte kip gebruikt is dit het moment om die toe te voegen. Voeg vervolgens de kruiden toe en roer goed door. Als laatste schep je de taugé erdoor en klaar is de roerbakschotel.

Serveer het met de rijst, een schepje satésaus en kroepoek

Eet smakelijk!

Winactie Sonja Bakker boek met stappenteller

Sonja Bakker bereik je ideale gewicht voor het hele gezin deel 4

Onder de inschrijvingen op de nieuwsbrief verloot ik het allernieuwste Sonja Bakker-boek ‘Bereik je ideale gewicht voor het hele gezin deel 4’, met stappenteller. In het boek zit een geldige activatiecode voor de gratis Sonja Bakker App, waar je de stand bij kunt houden. Ook het weekmenu staat in de app, dus mocht je op vakantie gaan of onderweg zijn, kun je je toch aan het dieet houden, zonder dat je het boek mee hoeft te nemen. Ook de online boodschappenlijst per week vind ik er handig. Ik ben nu in de vierde week en al drie kilo afgevallen. Ik heb al vele diëten geprobeerd, maar dit dieet bevalt me toch het best omdat het makkelijk te doen is met een gezin en je niet apart hoeft te koken. Ook voor vegetariërs is het geschikt, want de vleessoorten kun je vervangen door de vleesvervangers die Sonja Bakker in het boek vermeldt.

Klik hier om je in te schrijven op de nieuwsbrief en vermeld in het onderwerp Sonja Bakker. Je kunt tot 12 maart meedingen. *De winnaar of winnares ontvangt persoonlijk bericht.

Heel veel succes!

*Update: deze actie is gesloten, de winnares is per e-mail op de hoogte gesteld.

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat Je Misschien Ook Leuk Vindt...

2 Comments

 • Reply
  Sieneke de Vries
  29 januari 2016 at 16:28

  ik kan helaas niet aanmelden voor e nieuwsbrief omdat ik dat al ben, zou wel graag kans maken op het boek van Sonja

  • Reply
   Janine van der Hulst-Veerman
   2 februari 2016 at 16:33

   Goed dat je het even aangeeft, dan zet ik je op de lijst om mee te loten.

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.