0
Lieve Hart

De allerlekkerste Vegan tomatensoep

Dit is echt de allerlekkerste tomatensoep ever. Dit recept is niet door mij bedacht maar door mijn muzikale dochter Lisa, die graag veganistische maaltijden eet. De soep is lekker pittig en smaakvol. Op mijn verzoek heeft ze het recept voor me opgeschreven. Alle credits gaan dus naar haar. Ook als je een vleeseter bent zul je deze gevulde soep zeker waarderen. De smaak doet me ook denken aan die saus die ze bij de chinees bij de Babi Pangang doen. Volgens mij zou je dit recept daarom ook prima als Babi Pangangsaus kunnen gebruiken.

Vegan tomatosoup

Wat heb je nodig:

1 gesnipperde ui

3 teentjes knoflook fijngesneden

2 bosuien gesneden

1000ml gezeefde tomaten

70 gram tomatenpuree

3 eetlepels appelazijn

10 eetlepels suiker

1 kopje ketjap manis

3 theelepels sambal

stukje geraspte gember van 2 x 2 cm.

150 ml appelmoes

handje mihoen

Vegetarische balletjes

 

Zo bereid je de tomatensoep:

Kook 1,5 liter water met drie blokjes groentebouillon. Voeg dan de ui en 3 teentjes knoflook toe. Langzaam laten koken.Voeg 1 liter gezeefde tomaten en 70 gram tomatenpuree toe.

In een apart schaaltje meng je 10 eetlepels suiker, 1 kopje ketjap manis, 3 eetlepels appelazijn, 3 theelepels sambal en de geraspte gember (ca 2 cm.) goed door elkaar en voeg het aan de soep toe.

Voeg 150 ml appelmoes toe.

In een apart schaaltje meng je 3 eetlepels maizena met water tot een glad papje en voeg het aan de soep toe.

Pak een handje mihoen en voeg dat ook toe.

Het geheel 20 minuten laten koken en naar smaak nog meer ketjap en/of suiker toevoegen. Als het geheel 16 minuten kookt voeg je de 2 gesneden bosuitjes toe.

Als laatste kun je vegetarische balletjes aan stukjes snijden en toevoegen.

Eet smakelijk!

 

 

 

Wat Je Misschien Ook Leuk Vindt...

4 Comments

  • Reply
    Annette overvoorde
    10 februari 2016 at 17:55

    ziet er heerlijkl uit, die soep!

    • Reply
      Janine van der Hulst-Veerman
      11 februari 2016 at 09:57

      Dank je wel Annette, de soep smaakt ook echt erg lekker!

  • Reply
    Janna
    27 februari 2016 at 21:42

    Ohh dit lijkt me echt onwijs lekker, wat een goed idee om er gember aan toe te voegen 🙂

    • Reply
      Janine van der Hulst-Veerman
      3 maart 2016 at 09:15

      Dank je voor je reactie, Janna. Gember geeft inderdaad net dat dat beetje extra pit aan de smaak

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.