0
Uitgeverij Lieve Hart

Doe je ook mee met de schrijfwedstrijd voor Save the Children?

kinderen in Afghanistan

 

Save the Children organiseert een schrijfwedstrijd. De schrijvers van de 20 beste verhalen komen in de finale en winnen publicatie in een verhalenbundel in Nederland! De uiteindelijke winnaar van ‘Schrijven voor Afghanistan’ schrijft een kinderboek dat zal worden gepubliceerd, uitgegeven en gedistribueerd in Afghanistan. Duizenden Afghaanse kinderen gaan dit verhaal lezen. Fantastisch idee, toch?

Je schrijft jouw verhaal voor Nederlandse kinderen tussen de 10 en 12 jaar oud.

Laat jouw fantasie de vrije loop, ze stellen slechts één eis: er moet in je verhaal… een rode reiskoffer voorkomen!

Deadlines
Je hebt tot 30 maart 2016 12:00 uur de tijd om je verhaal te publiceren. Na 30 maart 2016 kunnen anderen jouw verhaal nog punten geven en recenseren, je kunt het alleen niet meer aanpassen. Op 13 april om 12:00 uur kunnen er geen punten meer worden gegeven. De 10 winnaars met de meeste punten zijn dan bekend. Vervolgens leest de jury de overige verhalen, waarna we op 27 april de andere 10 finalisten bekend maken. In totaal zijn er dan 20 finalisten die in de week daarop een finaleopdracht krijgen en dus kans maken Schrijven voor Afghanistan te winnen.

Mijn verhaal
Wil je mijn inzending lezen, dat kan! Klik hier om naar de website te gaan om het verhaal over Zelgai en het Hart van Lapis Lazuli  te lezen en te beoordelen. Alvast bedankt voor het meedoen!

Afghaanse jongen

Save the Children is ’s werelds grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie. Ze strijden voor de rechten van kinderen en komen in actie voor kinderen die in de knel zijn gekomen als gevolg van de schending van hun rechten. Zonder politieke inmenging en religieuze overtuiging handelen zij met 27.000 eigen experts in 124 landen.

Zij helpen en begeleiden kinderen, net zolang totdat ze weer perspectief hebben op een goede en gezonde toekomst. Hulp van de achterban geeft hen het mandaat om te doen waar ze samen in geloven: gelijke kansen en een toekomst voor alle kinderen op aarde.

Met hun programma’s richten zij zich onder andere op het verbeteren van de toegang tot onderwijs voor zowel jongens als meisjes, het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs en het verbeteren van de basisgezondheidszorg voor met name vrouwen en kinderen.

Door een goede acceptatie bij de bevolking en door een goede samenwerking met lokale partners (die voor een deel van de uitvoering van het werk verantwoordelijk zijn), is Save the Children in staat om ondanks de instabiele veiligheidssituatie hun activiteiten uit te voeren.

Bron website Save the Children

Om mee te doen met de wedstrijd klik hier.

BewarenBewaren

Wat Je Misschien Ook Leuk Vindt...

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.