0
Uitgeverij Lieve Hart

Hemeltjelief, ik zoek een hangstoel!

hangstoel stof

Heb jij soms ook van die dagen dat je even wilt cocoonen in je eigen wereldje? Even weg uit de drukte en tijd voor jezelf nemen om lekker te relaxen? En ik dacht: ‘Waarin kun je dat beter doen dan in een hangstoel?’ Hangstoelen zijn niet alleen fijn om in weg te zakken, ook vind ik ze heel erg gezellig staan in het interieur of in de achtertuin. Als ik zo’n hangstoel zie, krijg ik meteen een gevoel van welbehagen, lekker ontspannen zweven met je voetjes van de vloer. En als ik me er in laat zakken, schiet ik spontaan in de lach door het zweverige gevoel: ‘Whoehoe!’

De laatste tijd zie ik ze bijna overal in de winkels en op internet en begrijp dat de hangstoel niet alleen een musthave voor je interieur is, maar ook past bij huidige trend van een ontspannen lifestyle. En dus zoek ik er nu één, al is het wel moeilijk kiezen uit de verschillende modellen en typen in Hangmatwereld. De hangstoelen zijn er van stof, hout, riet, rotan, met of zonder voetensteun, voor één of twee personen en voor kinderen of volwassen. En kies ik er één met standaard of zonder standaard. Zonder standaard, heb je natuurlijk een stevig gemonteerde haak in het plafond of aan een balk nodig en ben je gebonden aan die ene plek. Of je neemt een stevige boomtak en slingert er een dik touw omheen, waaraan je de hangstoel bevestigt.

hangstoel aan boom

Met een standaard kun je de hangstoel overal neerzetten en als het nodig is op een andere plek. En dan de kleur! De hangstoelen zijn er in alle kleuren van de regenboog, zowel gestreept als effen.
Zo vond ik de hangstoel hieronder erg mooi, en zag mij al wegdromen met een romantisch boek in de achtertuin.

hangstoel buiten

Of wilde ik toch liever een tweepersoons hangbank voor binnen om samen in uit te buiken bij de open haard?

twee persoons hangstoel binnen

 

Uiteindelijk gaat het deze geworden, de rotan hangstoel met standaard:

hangstoel rotan met standaard

 

Welke zou jij kiezen?

Wat Je Misschien Ook Leuk Vindt...

1 Comment

  • Reply
    Anneke
    22 april 2016 at 20:11

    Ik zou ook voor de laatste gaan. Die kan je ook makkelijk verplaatsen.

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.