0
Uitgeverij Lieve Hart

Drie vrouwen uit drie landen: drie inspirators die je op weg helpen van dromen naar doen

quote-1351710_1920

Je wilt iets maken, iets creëren, je hoofd bruist van de ideeën, overal waar je kijkt doe je inspiratie op, maar dan? Hoe begin je? Waar begin je? Je hebt wel eindeloos plaatjes gepind op Pinterest, maar die plaatjes staan daar prima en ondertussen borrelt en knaagt het in je dat je nu toch echt wel eens iets met je talent of je dromen wilt gaan doen. Schrijfster worden of kunstenares. Mooie verhalen schrijven en prachtige illustraties tekenen. Je neemt je voor: ‘Morgen begin ik echt!’. En als de morgen komt, wordt je weer zo in beslag genomen door alle beslommeringen en denk je vol schuldgevoel, of misschien wel zelfmedelijden: ‘Ik heb vandaag niet gedaan, wat ik het liefst wilde doen.’

Komt dit je herkenbaar voor? Dan heb ik belangrijk nieuws voor je. Ik heb namelijk drie vrouwen voor je gevonden, die jou op weg kunnen helpen. Eén via internet, de ander via InstagFullSizeRenderram en de derde via via. Carla Sonheim, Johanna Fritz en Corrie Gramser zijn de drie vrouwen die mij hebben geïnspireerd en ik hoop dat ze jou ook zullen inspireren.

De eerste vrouw die jou gaat leren tekenen en schilderen is de Amerikaanse Carla Sonheim.Carla Sonheim is een schilderes, illustratrice en geeft creatieve workshops. Carla Sonheim is bekend om haar leuke en innovatieve technieken die ontworpen zijn om volwassenen op een speelse manier op weg te helpen. Op haar website staan stap voor stap instructies onder de tab FREE TUTORIALS. De opdrachten zijn kinderlijk eenvoudig, de lat ligt niet hoog waardoor je al heel snel tot een verrassend resultaat komt. Zo deed ik mee met de tutorial waar je met een simpele viltstift een schattig konijntje tekent. Ook erg leuk: in haar Facebook-groep kun je je eigen kunstwerkjes delen.elephant_johannafritz

 

De tweede vrouw is de Duitse Johanna Fritz. Zij is illustratrice en op haar website kun je je nu inschrijven op de 30-dagen portfolio challenge, die op 1 juli aanvangt. Johanna Fritz helpt uitgevers, bedrijven en reclamebureaus  om goed verkoopbare producten te maken met haar vrolijke kleurrijke illustraties, haar elf jaar zelfstandigheid, kennis en haar grote bereik op social media. Met behulp van webinars inspireert ze illustratoren de volgende stap in hun carrière te zetten door bijvoorbeeld je eigen stijl te ontwikkelen, je eigen merk te ontwerpen en geeft ze praktische tips. Ik volg haar nu al een tijdje en sinds kort is Johanna Fritz van Engelstalig overgestapt op haar moedertaal Duits. Op Instagram kun je haar volgen onder de naam @fritzi.flock en @byjohannafritz.

 

De derde inspirator is Corrie Gramser. Zij is auteur en geeft onder de naam van haar bedrijf Zinexprez schrijfworkshops zoals: Luisteren naar je pen, Bloggen en Schrijfwandelingen. Voor schrijvers, bloggers, studenten of een ieder die op een rustige plek ongestoord wil schrijven biedt Corrie Gramser ook Stiltecoupé’s aan, die je voor een dagdeel van vier uur aaneengesloten kunt boeken. In het laatste uur is Corrie voor je beschikbaar om feedback te geven op je manuscript. Voor schrijvers is er gelegenheid om lezingen te geven, een open schrijfavond of om naar een Schrijfcafé te gaan. Van de stiltecoupé en de workshop Luisteren naar je pen, kun je gratis proeven. Houdt daarvoor haar website of Facebookpagina in de gaten.

book-759873_1920

Corrie Gramser schreef het boek De man met de hoed. In De man met de hoed gaat het over de hoop op een beter leven. De hoofdpersoon Paula ontleent deze hoop aan een voorspelling op de kermis. Moeilijke momenten in haar leven houdt ze extreem lang vol omdat haar nu eenmaal verteld is dat haar leven zwaar zal zijn. Ze heeft zich bij voorbaat geschikt in haar lot en wacht op een man met een hoed. Want dan, had de waarzegster gezegd, zou ze het beter krijgen. Dan zou het goed zijn.

Ik heb het bocover de man met de hoedek ook gelezen en vond het een prachtige parel die speciale aandacht verdiend. Veel boeken die ik me tot nu te door het marketinggedruis heb laten opdringen, halen bij lange na niet dit niveau. Dit verhaal is zeer goed geschreven. De man met de hoed is een aangrijpende roman die nadat ik het boek uit had, echt even moest laten bezinken.

Uitgeverij Aspekt BV

Aantal pagina’s 454

Prijs €19,95

Om te bestellen klik op de foto of HIER

 

 

Vond je dit een inspirerend artikel? Dan heb ik nog een kleine verrassing voor je. Ik schreef een inspirerend boekje met lieve haakwerkjes die je zelf na kunt maken. Deze kun je ontvangen door je in te schrijven op de nieuwsbrief. In de bevestiging vind je dan de link naar het ebook.

BewarenBewaren

Wat Je Misschien Ook Leuk Vindt...

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.