0
Lieve Hart

Hoe overleef je de oprukkende boekeninvasie?

boeken, rommel, stapelsAls her en der ineens stapeltjes boeken in mijn huis ontstaan omdat ze niet meer in de boekenkast passen, wordt het hoog tijd om uit te zien naar een oplossing voor deze oprukkende boekeninvasie. Op de een of andere manier weten boeken van allerlei pluimage op slinkse wijze mijn huis binnen te dringen. Plop, plop, plop, als paddestoelen rijzen boekenstapeltjes uit de grond. Door ruimtegebrek doemen die overal op behalve in de boekenkast, want, ja, die zit al tjokvol. Resultaat: diep ongelukkige in de vensterbank verkleurende leesboeken. De hoogste tijd dus om op zoek te gaan naar nòg een boekenkast of een nog grótere boekenkast.

bk 2

Alleen heb ik echt geen zin om in een zwetend meubelwarenhuis, met gillende ballenbakkinderen op de achtergrond, rond te struinen. Waar ik bovendien, ondanks de verkorte route en de routeaanduiding, alsnog de langste route loop en in het ergste geval terug bij af uitkom.

En àls ik dan iets gevonden heb, moet het ook nog mee naar huis: die grote doos moet namelijk in de auto PASSEN. Ken je dat? Alle banken plat, kinderen dubbelgevouwen en dan nog past het het er niet in. Bij de auto naast zie je ter motivatie nog een echtpaar tobben. Omdat je het sjorband bent vergeten, rijd je met een slakkengang over de snelweg terug naar huis, met naar hun voorhoofd wijzende en toeterende automobilisten op de koop toe.

Online meubelshop
Dus ging ik maar eens op zoek naar een online meubelshop waar ik vanuit mijn luie stoel met een lekker bakkie koffie erbij en een toilet om de hoek op mijn gemak een mooie kast kon uitzoeken. Het liefst een meubelshop die scherp geprijsd is, spullen naar mijn smaak heeft en natuurlijk THUIS BEZORGD.

Nu ben ik nogal een fan van hout. Hout heeft iets, een robuuste warme en ambachtelijke uitstraling en hoewel ik ook echt wel gecharmeerd kan raken van hagelwitte woonkamers, draait mijn neus toch altijd om naar hout. Gebiologeerd kan ik staren naar gegriefde houtnerven, donkere houtnoesten en weelderige houtstructuren. En dan heb ik het nog niet over die specbk1iale houtgeur. Hout heeft zeg maar een natuurlijke aantrekkingskracht op mij. Kortom: ik val als een blokkendoos op hout. Dus ik dacht ik zoek een mooie sjieke houten boekenkast. Zo’n authentieke boekenkast met een ladder die mijn woonkamer meteen een bijzondere sfeer geeft. Niet zo verwonderlijk toch dat ik verliefd werd op dit mooie exemplaar?

Boeken blij, ik blij en gezinsleden blij, want nu kunnen zij op de vrijgekomen plekken, hun rommel kwijt.

En, voor welke
kast zou jij kiezen?

 

 

 

Wat Je Misschien Ook Leuk Vindt...

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.