0
Lieve Hart

Het is weer erwtensoep-weer (vegetarisch)

Vegetarische erwtensoep

vegetarische-erwtensoep

Een vegetarische erwtensoep-recept waar ik zo enthousiast over ben, dat ik hem meteen met jullie deel. Soms speelt mijn PDS op en helpt het wanneer ik even op de vegetarische toer ga. Even geen vlees brengt mijn darmen tot rust. Het vriest nu dat het kraakt en dat vraagt om een heerlijke verwarmende erwtensoep. Alleen in erwtensoep zit vlees! Maar gelukkig ontdekte ik een overheerlijke vegetarische variant op onze typische Hollandse snert. Bovendien is deze vegetarische erwtensoep makkelijk te bereiden. En deze vegetarische snert ga ik nu met jullie delen. Nou ja, alleen het recept dan. Het komt uit het nieuwe kookboek van Soup en Zo, een take-a-way soepwinkel met drie vestigingen in het centrum van Amsterdam. Het kookboek heet, hoe kan het ook anders, ‘Soep’.

Dit heb je nodig voor vier personen:

350 gram groene spliterwten, gewassen tot het spoelwater helder is
1,5 liter water
2 laurierblaadjes
50 gram boter
1 grote ui, fijngesnipperd
3-kwart winterwortel in dobbelsteentjes
1 halve prei in dunnen halve ringen
1 halve knolselderij geschild, gewassen en in dobbelsteentjes
1 teen fijngesneden knoflook
1 halve bos bladselderij, fijngesneden
sap van een kwart citroen
versgemalen zwarte peper en zeezout

Zo maak je de erwtensoep:

Breng de spliterwten aan de kook met het water en een halve theelepel zeezout. Schep het schuim van het oppervlak. Als er geen schuim meer bovenkomt, voeg je de laurierblaadjes toe. Kook de spliterwten op laag vuur gaar in circa 45 minuten. Giet de erwten af en vang het kookvocht op, dus niet weggooien!

Verhit de boter in een soeppan en fruit daarin de ui, wortel, prei, knolselderij en knoflook met een snufje zeezout. Voeg de spliterwten samen met het kookvocht en de laurierblaadjes toe. Vul eventueel aan met kraanwater als de soep te dik is. Breng op half hoog vuur aan de kook. Roer regelmatig door. Zet het vuur laag zodra de spliterwten uit elkaar vallen. Roer de bladselderij door de soep. Breng op smaak met citroensap, zwarte peper en zeezout.

Eet smakelijk!

soep-van-soup-en-zo

 

Het kookboek Soep kost €16,99 en is

te bestellen op onder andere bol.com

 

 

 

 

 

 

Wanneer je via bijgevoegde link besteld, ontvang ik daar een kleine commissie over. 

Wat Je Misschien Ook Leuk Vindt...

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.