0
Lieve Hart

Het energieke vrouwen voedings kompas en 15 tips om af te vallen

Op Facebook plaatste ik vlak voor Oud en Nieuw de volgende oproep:

Mijn voornemen voor 2017 is afvallen en ik was benieuwd wie van jullie met welk dieet succes heeft (gehad). Voor mij is koolhydraatarm geen optie, dit heb ik een paar keer geprobeerd en werd er ziek van. Tips, ideeën zijn welkom. Alvast bedankt 

Tot mijn verrassing kreeg ik maar liefst tegen de 100 tips en adviezen op mijn oproep om af te vallen. Ook via Messenger en de mail kreeg ik allerlei voorstellen, programma’s en methodes voorgeschoteld. Afvallen met poeders, sapjes, pillen en ontgiftingskuren tot een link naar een artikel van Psychologie Magazine. De link had de titel ‘Moeiteloos afvallen zonder dieet’.

 

Ik was stomverbaasd dat afvallen de gemoederen zo bezig hield. De meeste tips die ik kreeg heb ik al eens uitgeprobeerd. Hieronder staan ze voor je op een rij:

15 Tips om af te vallen

 1. Op je nuchtere maag twee glazen lauw water met citroensap
 2. Ontbijt met twee tomaten, één avocado en een gekookt eitje
 3. Eet eenvoudig volkorenbrood zoals Allinson
 4. Geen tussendoortjes en wil je dat toch, kies dan voor ongebrande en ongezouten noten en/of fruit
 5. Veel water drinken
 6. Minder brood, meer groenten
 7. Minder vlees, meer vis
 8. Eet van alles de helft
 9. Meer bewegen, minimaal een half uur per dag
 10. Koolhydraten en vetten gescheiden nuttigen
 11. Stop met alcohol drinken
 12. Slaap minimaal acht uur
 13. Schrijf op wat je eet
 14. Volg het Sonja Bakker dieet
 15. Gebruik geen suiker

Allemaal heel goede tips, alleen wanneer je ook met je hormonen tobt vanwege de overgang doet je lijf niet wat je wilt.

Het energieke vrouwen voedingskompas

Gelukkig vond ik een boek dat daar antwoord op geeft, te weten: Het energieke vrouwen voedings kompas. In 12 hoofdstukken met recepten krijg je stof tot doen. Opmerkelijk vond ik het hoofdstuk over ondervoed zijn. Dat je denkt goed te eten, wat niet zo is.

Het energieke vrouwen voedings kompas bevat een schat aan kennis en waardevolle tips en is de ultieme gids voor elke vrouw om inzicht te krijgen in hoe hormonen werken en hoe je zo lang mogelijk vitaal en gezond blijft.

Hoewel onzichtbaar hebben hormonen invloed op alles in ons lichaam. Ze bepalen voor het overgrote deel je gezondheid, je vitaliteit en ook je humeur. Hormonen zijn de baas van je vethuishouding. Je hormonen bepalen of je cellulitis hebt of niet, hoe je haren, huid en nagels eruitzien en of je snel in de stress schiet of onder alle omstandigheden relaxed kunt blijven. Het zijn je hormonen die bepalen of jij ’s morgens met veel energie opstaat of dat je er een moord voor zou doen om nog een uurtje te kunnen blijven liggen. Ook eetbuien zijn geen gebrek aan wilskracht: het zijn je hormonen die je op pad sturen naar de koelkast!

De auteur Marjolein Dubbers

Marjolein Dubbers is geen onbekende voor vele vrouwen. Ze heeft online het platform de Energieke Vrouwen Academie opgericht. Met meer dan 230.000 bezoekers per maand, is dit de grootste Nederlandstalige community voor vrouwen die op weg zijn naar vitaliteit. Marjolein ontdekte zelf, toen ze met een burn-out thuis zat, dat er geen duidelijke richtlijnen zijn voor vrouwen die met hormoonschommelingen te maken hebben en schreef het boek dat ze zelf had willen hebben: Het energieke vrouwen voedingskompas. Inmiddels zijn er duizenden vrouwen die door Marjolein zijn geïnspireerd om hun voedingspatroon te veranderen en die daarbij concrete resultaten hebben geboekt en de regie terugkregen over hun hormonen.

Ik wist voor dit boek niet dat voeding zo’n grote invloed heeft op de vrouwelijke hormoonhuishouding. En dat je door je voeding aan te passen je hormonen kunt veranderen. De recepten zijn eenvoudig en makkelijk te bereiden en bovendien erg lekker.


Score 4.5 van 5 sterren.
€22,50
Mogelijk niet beschikbaar
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

 

Vond je dit een leuk artikel? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Uitgeverij Lieve Hart. Klik op deze link om je in te schrijven. Je ontvangt dan een gratis ebook met makkelijke haakpatronen van onder andere een heerlijke warme beanie en colsjaal en romantische onderzetters.

Klik je op de link voor het boek van bol.com dan ontvang ik daar een kleine vergoeding over.

Wat Je Misschien Ook Leuk Vindt...

2 Comments

 • Reply
  Mieke Wijnants
  6 januari 2017 at 15:15

  Interessant boek met veel tips als ik het allemaal zo lees.
  Nooit geweten dat voeding zoveel invloed heeft op de hormoonhuishouding .
  Zeker de moeite waard om het uit te proberen.
  Dank voor het delen 😉

  Lieve groetjes,

  Mieke

  • Reply
   Janine van der Hulst-Veerman
   6 januari 2017 at 18:03

   Hoi Mieke, dank je wel voor je reactie. Het was voor mij ook een openbaring dat voeding zoveel invloed heeft op hormonen.
   Graag gedaan en lieve groetjes terug <3

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.