0
Lieve Hart

Uitgeverij Lieve Hart presenteert: Dinsdag, dagboek over mijn meissie – Willem Hekker

Een waargebeurd verhaal over moed, doorzetten, loslaten en onvoorwaardelijke liefde. Voor de liefhebbers van de dagboeken van Hendrik Groen.

Willem Hekker, in Huizen bekend van het Huizer Bijnamen-boek Van wéël bin je dr één, hield jarenlang een dagboek bij tijdens het ziekbed van zijn eerste vrouw. Dit dikke dagboek (zo dik als een pak kopieerpapier) is gebundeld in het boek met de titel Dinsdag, en is vernoemd naar de dag waarop zijn vrouw regelmatig naar het ziekenhuis moest voor behandeling aan de ‘ongenode gast met de naam: Kanker’. Willem Hekkers dagboek is in de afgelopen jaren door Janine van der Hulst-Veerman tot een publicabel verhaal herschreven.

Lees hier een fragment uit Dinsdag

Het boek heeft een bijzonder mooie cover, het is getekend en vormgegeven door Hekkers kleinzoon, Tim Fokker.

De auteur, Willem Hekker, over het boek: ‘Dit is een waargebeurd verhaal, opgedragen aan alle mensen die kanker hebben of hebben gehad en in het bijzonder aan mijn eerste vrouw Johanna, die inmiddels is overleden. In de periode van haar ziek-zijn heb ik elke dag geschreven over alle dingen die we samen meemaakten. Van tevoren had ik nooit gedacht dat dit uiteindelijk een heel lang verhaal zou worden; al die dagelijkse stukjes vormden een dik pak papier.

Bij mijn huidige vrouw is ook kanker ontdekt. Na de nodige chemo’s en een operatie is zij weer helemaal hersteld. Maar je weet het nooit met deze sluipmoordenaar.

Op een dag ontmoette ik Janine. We raakten in gesprek over haar werkzaamheden als redacteur, auteur en uitgever en ik vertelde haar mijn verhaal. Ze vroeg of ze mijn verhaal mocht lezen en of ze er ook iets mee mocht doen. Na jaren van herschrijven – want dit dagboek is net als een roman – resulteerde het in deze prachtige uitgave.’

Janine van der Hulst-Veerman over het boek: ‘Toen ik Willems verhaal onder ogen kreeg en las, greep het me direct bij de keel. Dit ontroerende en confronterende verhaal zet aan tot nadenken en leidt tot opening van gesprek over dit moeilijke onderwerp. Tijdens het herschrijven en redigeren heb ik zowel tranen gelachen als gehuild.’

Het boek Dinsdag is te koop bij de boekhandels Bruna aan de Kerkstraat en in de Oostermeent te Huizen, bij boekhandel De Echo aan de Lindenlaan in Huizen, bij bol.com, bij de auteur Willem Hekker (willem1948@live.nl) en in de webwinkel van Uitgeverij Lieve Hart,

Tot en met 2 januari 2022 betalen wij de verzendkosten t.w.v. € 6,75!

Per verkocht exemplaar doneren wij € 2,- aan de Antoni van Leeuwenhoek Foundation.

Aantal pagina’s 454.

Wat Je Misschien Ook Leuk Vindt...

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.