0
Lieve Hart

Nieuw! Cursus verhalen, gedichten en non-fictie schrijven in Schrijfsalon Janine

Cursus Creatief Schrijven in Schrijfsalon Janine

In de cursus creatief schrijven komen in zes lessen diverse genres aan bod zoals poëzie, proza en non-fictie. Het is een cursus voor mensen die nog niet eerder gedichten en verhalen hebben geschreven en dat graag willen leren, maar ook voor mensen die al een poosje schrijven en extra inspiratie willen opdoen.

Ik reik technieken aan waarmee je creativiteit wordt geprikkeld zodat je jezelf en anderen kunt verrassen met het resultaat. Het is mijn missie om jou durf en plezier in het schrijven te geven zodat je leert te vertrouwen op je schrijfproces.

Data en tijd

De data van de 6 lessen zijn: 29 oktober, 12 november, 20 november, 26 november, 10 december en 18 december 2022. De lessen duren per keer 2,5 uur en beginnen om 10.30 uur. Voor koffie/thee, iets lekkers en lesmateriaal wordt gezorgd. Nu met 50% korting. In plaats van € 199,- betaal je € 99,50.

Aanmelden

Aanmelden kan door een mail te sturen naar janinevanderhulst@gmail.com. Na aanmelding krijg je meer informatie over de locatie in Huizen. Maximaal aantal deelnemers is 8, zo is er ruimte voor persoonlijke aandacht. Bij meer aanmeldingen komt er een tweede ronde.

Waarom zou je bij mij een cursus creatief schrijven volgen?
  • Tien jaar geleden maakte ik een carrièreswitch. Na diverse cursussen en opleidingen op het gebied van creatief en journalistiek schrijven concentreerde ik me actief op de wereld van het schrijversvak. Ik schreef meerdere boeken, zowel fictie als non-fictie. Ik schreef de twee historische romans Lieve hart! en Gevangen wind. Deze romans staan in de top 15 van historische romans van Nederlandse bodem op Hebban. In opdracht van anderen schreef ik waargebeurde verhalen en zelfhulpboeken.
  • In 2016 richtte ik uitgeverij Lieve Hart (vernoemd naar mijn debuutroman) op en begeleidde auteurs bij het uitgeven van hun boek.
  • Ondertussen begon ik als freelance manuscriptredacteur voor uitgeverijen. In 2020, in coronatijd, nam dat een hoge vlucht en redigeerde ik tientallen boeken in uiteenlopende genres. Ik ben gespecialiseerd in het populair wetenschappelijk genre. Daarnaast schreef en redigeerde ik het tijdschrift De Ratel van de Historische Kring Huizen.
  • Als schrijfcoach begeleid ik mensen die in etappes hun boek willen schrijven.
  • In 2017 richtte ik het Huizer Schrijversgilde op waarbij we als leden maandelijks bij elkaar komen om te vertellen over ons schrijversleven, over wat we zoal hebben gelezen en verzorg ik inspirerende creatieve schrijfoefeningen.
  • Als founder van het Open Podium voor schrijvers, zangers en dichters organiseert het Huizer Schrijversgilde in samenwerking met de bibliotheek in Huizen sinds januari 2020 maandelijks het Open Podium.
  • In maart dit jaar kreeg ik de eervolle vermelding voor de Poëzievertaalwedstrijd voor de vertaling van het gedicht a Song van Joseph Brodsky

 

Wat Je Misschien Ook Leuk Vindt...

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.