0
Lieve Hart

Betaalbaar zelf je boek uitgeven?

Door zeer recente en nieuwe ontwikkelingen is het uitgeven van je eigen roman of thriller als selfpubber heel voordelig geworden. Met onze hulp kun je zelf je boek uitgeven en flink aan je boek verdienen. Je kunt zelfs onder je eigen imprint (je eigen uitgeversnaam) uitgeven.

Over wat voor bedragen hebben we het dan? Reken als basisrichtprijs voor 100 exemplaren in A5-formaat en 200 pagina’s in zwart wit en softcover naar keuze op €450,-.

Als je een berekening maakt op zogenoemde boekendruksites betaal je voor 100 exemplaren met 200 pagina’s maar liefst €9,61 per boek! En dan moet je nog een betaalbare verkoopprijs berekenen, waarna jij als hardwerkende auteur na aftrek van alle kostenposten er nagenoeg niets meer aan overhoudt.

Ontvang een gratis handleiding en een template of sjabloon in Word om zelf het binnenwerk van je boek op te maken. Voor het omzetten naar een hoge resolutie pdf, een drukklaar bestand voor de drukker, rekenen we eenmalig €35,- per boek. Maar als je zelf iemand kent die dit voor je kan doen of heb je een adobe-abonnement, dan kun je die kosten uitsparen.

De ervaring leert dat tekstredactie heel goed gedaan kan worden door mensen uit je directe omgeving. Je bespaart dan al gauw €400,- per boek. Wil je het manuscript toch door een professionele tekstredacteur laten redigeren, dan kunnen wij een tekstredacteur aanbevelen.

Ook ontvang je uitleg hoe je je boek via online platformen zoals Bol.com en Amazon te koop kunt zetten.

De belangrijkste boekpromotietips: houd de lijnen kort. Dat wil zeggen: bouw aan een persoonlijk contact met de plaatselijke boekhandel, de pers en de bibliotheek. Uiteindelijk verkoop je via die lijnen het meest. En wees vooral zichtbaar op social media. Laat zien waar je mee bezig bent.

En last but not least: maak een mooie auteurswebsite. Voor slechts €25,- zorgen wij ervoor dat je website online staat. Je ontvangt er een handleiding bij hoe je je website helemaal zelf kunt inrichten.

Nog vragen? Stuur een mailtje naar: uitgeverijlievehart@gmail.com

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren