0
Lieve Hart

Publicaties

Hieronder een overzicht van publicaties van Uitgeverij Lieve Hart in willekeurige volgorde. Er verschijnen regelmatig nieuwe publicaties. Houdt de website goed in de gaten en/of schrijf je HIER in op de nieuwsbrief van Uitgeverij Lieve Hart.


September 2020 Dinsdag, dagboek over  mijn meissie.

Het waargebeurde verhaal van Willem Hekker en zijn vrouw
Jo. Jarenlang hield hij tijdens het ziekbed van zijn vrouw een dagboek bij. In dit boek geeft hij de lezer een kijkje in een gezin dat met de ongenode ‘gast’ kanker leeft. Aangrijpend, indringend en ontroerend.

Bestellen in de webshop als softcover, klik HIER. Voor bestellen als e-book, klik HIER. Per verkocht exemplaar wordt 10% aan de Antoni van Leeuwenhoek Foundation gedoneerd.

 

 

 

 


 

 

 

November 2020: Grijs is een prachtige bundel vol met opbouwende gedichten en door Tea Spruijtenburg eveneens getekende en geschilderde illustraties.

Tea Spruijtenburg was eerst kleuterleidster, later lerares op een basisschool. Voor haar was dit werk met hart en ziel, wat na jaren ook een valkuil bleek te zijn. Ze liep een burn-out op en dat bleek heftig.
Hoe ze deze strijd streed, ook in het geloof en hoe ze er weer bovenop kwam, schreef ze neer in gedichten en tekende en/of schilderde erbij. Uiteindelijk ontstond dit prenten- en gedichtenboek.

Geschreven en geïllustreerd door Tea Spruitenburg
Vormgeving verzorgd door Rick Russchenberg
Aantal pagina’s 108
Uitgeverij Lieve Hart

Prijs: € 14,50

De bundel is te bestellen via de website van Tea. Klik daarvoor HIER.


Juni 2020: het tweede boek van de in Huizen wonende Hans Jacobs (1945) met de titel Anekdotes van een Amsterdammer.

Anekdotes van een Amsterdammer is een bundel vol korte anekdotes, soms kolderiek, soms leerzaam en soms filosofisch van aard. Hans Jacobs beschrijft de zaken nuchter en helder. Door zijn ervaringen in het winkeltje op de Prins Hendrikkade te Amsterdam, dat hij gelijktijdig met zijn huwelijk begon, weet hij veel over de ideeën en soms vreemde gewoontes van zijn vroegere klanten te vertellen. In zijn bestuurlijke ervaringen geeft hij blijk van een nuchtere kijk op onze samenleving. Zijn anekdotes komen voort uit een scherpe waarneming en eindigen vaak met een verrassende wending. Een ontzettend leuk gevarieerd boek om cadeau te geven of jezelf cadeau te doen.

Anekdotes van een Amsterdammer is uitgegeven door Uitgeverij Lieve Hart en voor slechts €9,95 te koop via Bol.com, de boekhandels in Huizen of bij de auteur Hans Jacobs (via e-mail, telefoon: 035 5259448).

 

 


Mei 2020: het vierde boek van André Verkaik met de titel een Een lang verhaal kort is uitgekomen. Een lang verhaal kort is een bundel met korte verhalen en essays. Een van die korte verhalen is zeer recent geschreven en gaat over zijn ervaringen met de coronacrisis. André, die naast auteur ook beveiliger is, schrijft in het korte verhaal ‘Corona in proza’ over de toestanden die hij beleeft als beveiliger in een verzorgingstehuis.

Naast autobiografische verhalen, die teruggaan naar zijn kinderjaren in Limburg, bevat de verhalenbundel ook fictieve verhalen. De essays zijn achtergrondstudies voor zijn eerste roman ‘Dat Rode Spul’. Al met al een zeer gevarieerde bundel die voor heel wat uren leesplezier zorgt.

André Verkaik is tevens lid van het Huizer Schrijversgilde en is de tweede uit deze groep die dit jaar een boek uitgeeft. Houdt deze website in de gaten voor meer nieuwe uitgaves van de leden van het Huizer Schrijversgilde en/of meld je aan voor de nieuwsbrief, klik daarvoor HIER.

Deze verhalenbundel is uitgegeven door Uitgeverij Lieve Hart en voor slechts €15,- te koop via Bol.com, de boekhandels in Huizen, bij de auteur zelf via zijn emailadres of via zijn website: datrodespul.nl

Zodra de coronamaatregelen het toelaten zal André Verkaik zijn boek presenteren. Hiervan houden wij u via de nieuwsbrief op de hoogte.Leven in twee werelden en andere verrassende verhalen is de tweede verhalenbundel van van het Huizer Schrijversgilde met daarnaast verhalen van vijf winnaars van de schrijfwedstrijd ‘Voorleesverhalen’. De auteurs schreven meeslepende verhalen met onverwachte wendingen. De bundel verscheen medio 2019.

Het Huizer Schrijversgilde werd in oktober 2017 opgericht. Medio 2018 verscheen hun eerste verhalenbundel ‘De handen van..’

Vijf keer per jaar komen zij bijeen om van elkaar te leren, elkaar te inspireren en om hun passie voor schrijven te delen.

 


De handen van… is een heerlijke bundel vol pareltjes van gedichten, columns en verhalen. Maar liefst 19 gepassioneerde schrijvers van het Huizer Schrijversgilde hebben ieder een unieke bijdrage geschreven. Reis onder andere mee naar verre oorden, sprookjesland of vroeger tijden. Een fantastische verrassing om jezelf of iemand anders cadeau te doen.

Het Huizer Schrijversgilde 

In de nazomer van 2017 ontstond het idee om schrijvers, die zich op klamme zolderkamers afzonderden om hun toetsenbord te bedienen, bijeen te brengen. De verrassing was groot, toen er zich voor de eerste bijeenkomst in oktober 2017 twaalf schrijvers meldden. Gedurende het seizoen sloten meer schrijvers zich aan. Gezelligheid, creativiteit en het delen van onze passie werden de kernwoorden van deze samenkomsten. Uit een creatieve en zinnenprikkelende schrijfopdracht ontstond het idee om een verhalenbundel te schrijven. Deze schrijfopdracht staat ook in dit boek vermeld. Onder leiding van voorzitter, auteur en uitgever Janine van der Hulst-Veerman resulteerde dit in deze unieke verhalenbundel met de titel ‘De handen van…’. Dit boek verscheen medio 2018.


 

Lerend Leven en word de baas die je wilt zijn (2018)

‘A life lived learning’ was het onderwerp van de TEDx Talk van Niels Huismans tijdens TEDxAmsterdamED 2017. Hij nam de deelnemers mee in zijn visie over hoe we met zijn allen meer lerend door het leven zouden moeten gaan. Volgens Niels kunnen we namelijk altijd, overal en van elke situatie leren. Echter ook dit moeten we leren …

Niels Huismans (1986), legt in dit boek niet alleen het concept van een lerend leven uit, maar laat aan de hand van praktijkvoorbeelden zien dat we als ondernemers en professionals van allerlei situaties kunnen leren. Van tv-series tot internationale bedrijven en van lokale familiebedrijven tot het gedrag van kinderen.

De basis van het concept van een ‘lerend leven’ werd gelegd op de Universiteit van Tilburg waar Niels zijn Master Marketing Management behaalde. Op zijn blog Marketives.nl gaf hij een vernieuwende kijk op marketing, strategie en management, wat uitgroeide tot een bedrijf, waarin hij ondernemers helpt met het strategisch uitzetten van een koers en deze na te streven.

Ook op maatschappelijk gebied is Niels actief. Zo zit hij sinds 2014 in de gemeenteraad van Alphen-Chaam.

Neem het heft in eigen handen, leer van Niels’ lessen en word de ‘baas’ die je wilt zijn!


Gevangen Wind (november 2016)

1906: de zeventienjarige creatieve Marrie leeft een armoedig bestaan in het vissersdorp Huizen en draagt als oudste dochter met veel toewijding bij aan de zorg voor haar zusjes. Tegen de zin van haar moeder scharrelt Marrie met Lammert de vissersknecht en kort nadat Marrie zwanger is geraakt, keert hij na een heftige zeestorm niet meer terug.

Acht jaar later: Marrie verlaat met gemengde gevoelens het dorp Huizen om elders een nieuw bestaan op te bouwen. Haar wereld van vissers en botters veranderd in die van veeboeren, kazen en venters. Met haar handwerkkunsten als inzet probeert ze opgenomen te worden in de commune, alleen denken de inwoners daar anders over. Dan overkomt haar iets afschuwelijks en ontstaat er tussen verleden en heden een onoverbrugbare kloof.

De auteur

Janine van der Hulst-Veerman is met haar gezin autochtoon inwoonster van het voormalige vissersdorp Huizen. In 2016 verwezenlijkte zij haar droom en publiceerde de roman Gevangen Wind die met veel succes en lovende recensies werd ontvangen. Haar schrijfstijl wordt omschreven als beeldend, warm en liefdevol.


 

Exclusieve uitgave De Kaasventer met de historische romans Lieve Hart! en Gevangen Wind en verscheen in oktober 2016

De Kaasventer

Een speciale uitgave ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Visser Kaas vanuit Huizen met de biografie van Visser Kaas en kaasventen in Huizen. Aansluitend zijn de historische romans Lieve Hart! en Gevangen Wind in dit boek opgenomen.

Lieve Hart!
Het eerste deel verhaalt over de jonge creatieve Marrie in het begin van de 20e eeuw. Zij leeft een armoedig bestaan in het vissersdorp Huizen en wordt verliefd op Lammert de vissersknecht. Marries moeder waarschuwt Marrie voor Lammert. Zal Marrie naar moeder luisteren?

Gevangen Wind
In het vervolg op Lieve Hart! verlaat Marie Huizen om elders een bestaan op te bouwen. Zou ze kunnen wennen aan de andere omgeving, gewoonten en gebruiken?

De auteur
Janine van der Hulst-Veerman verdiepte zich in het leven van vissers en venters aan de het begin van de 20e eeuw. Zij debuteerde eind 2013 met de historische roman Lieve Hart! Voor het vervolg van Lieve Hart!, Gevangen Wind en voor de biografie van Visser Kaas, kreeg zijn toegang tot familiearchieven en -verhalen. De verhalen bevatten historische feiten aangevuld met fictie.

 

Op de hoogte blijven van nieuwe publicaties? Schrijf je HIER in op de nieuwsbrief van Uitgeverij Lieve Hart.